لیست اختراعات رضا قرباني واقعي
براي اولين بار در سطح ايران در سال 86- 1385 نسبت به توليد جيره هاي غذايي حاوي مقادير زياد پروتئين گياهي (50 و 70 درصد) جهت تغذيه ميگوي سفيد غربي (وانامي) در مقياس آزمايشگاهي اقدام گرديده است. تحقيق در تانك هاي 300 ليتري پلاستيكي با 30 عدد ميگو در هر تانك بمدت 60 روز انجام شده است. يكي از مشكلات اساسي پرورش ميگو گراني غذاي مورد استفاده جهت تغذيه ميگو بوده و در نتيجه موجب كاهش سود آوري پرورش دهندگان ميگو مي گردد. استفاده از مقادير زياد آرد سويا در جيره غذايي مي تواند موجب كاهش قابل توجه هزينه هاي توليد غذاي ميگو گردد. استفاده از مقادير زياد منابع پروتئين گياهي و بويژه آرد سويا مي تواند موجب كاهش قابل توجه نياز به منابع پروتئين حيواني همانند آرد ماهي ، آرد ميگو آرد اسكوئيد گردد. اختراع حاضر توسط كارخانجات ساخت غذاي ميگوي وانامي در داخل كشور و پرورش دهندگان ميگو كه با استفاده از دستگاههاي غذاساز كوچك نسبت به توليد غذا اقدام مي نمايند قابل استفاده مي باشد.
اختراع ارايه شده با هدف بهبود رسيدگي جنسي مولدين ميگو و كاهش هزينه هاي مورد نياز جهت حصول رسيدگي جنسي مولدين طراحي گرديده است. با توجه به اينكه تامين غذاهاي تر طبيعي مورد استفاده جهت رسيدگي جنسي مولدين دشوار بوده و هزينه زيادي را نيز در بر دارد لذا حذف غذاهاي تر طبيعي به ميزان 50 درصد و استفاده از غذاي پلت مخصوص مولدين بجاي آن، مي تواند علاوه بر بهبود رسيدگي جنسي مولدين در كاهش هزينه هاي مراكز تكثير مولدين نقش بسيار موثري را ايفا نمايد. در صورت استفاده از غذاي پلت حاوي 40 درصد پروتئين خام و 8 درصد چربي خام همراه با غذاهاي تر طبيعي (كرم پري نرئيس+اسكوئيد+جگر گوساله) علاوه بر كاهش قابل توجه هزينه تامين غذا، رسيدگي جنسي مولدين ماده ميگو نيز بهبود خواهد يافت. كاهش حداقل 85 درصدي هزينه تامين غذاي پلت مولدين نسبت به كرم پري نرئيس و كاهش حداقل 66 درصدي تامين غذاي پلت نسبت به خريداري اسكوييد (ماهي مركب) پاك شده و جگر گوساله از مزاياي حاصله مي باشد.
براي اولين بار در ايران نسبت به توليد غذاي مصنوعي مراحل لاروي ميگو اقدام گرديد. يكي از معضلات پرورش مراحل لاروي ميگو، نياز به تامين جيره غذايي مصنوعي از كشورهاي ديگر بوده و اين امر مستلزم صرف هزينه زياد و تلاش جهت دستيابي به غذاي مصنوعي با تاريخ مصرف مناسب مي باشد. در همين راستا و جهت برطرف شدن مشكلات ذكر شده، ابتدا پس از محاسبه مقدار مورد نياز از هر يك از اجزاي غذايي با استفاده از جدول كاري، مواد اوليه با استفاده از ترازوي ديجيتالي با دقت 01/0 گرم توزين، بخوبي آسياب و از الك با چشمه توري مختلف با توجه به مرحله پرورش مراحل لاروي عبور داده شدند. سپس مخلوط اجزاي اوليه غذايي آسياب شده، بمدت 10 دقيقه با استفاده از همزن برقي هم زده شد. در مرحله بعدي، آب با درجه حرارت 60 درجه سانتي گراد به ميزان 40 درصد وزن خشك غذا، روغن ماهي و لستين سويا هر يك به ميزان 1 درصد به مخلوط غذايي افزوده و با همزن با سرعت بالا بخوبي مخلوط گرديدند. سپس آگار را به ميزان 3 درصد به مخلوط غذايي افزوده و بخوبي هم زده و در مرحله بعد مخلوط غذايي، با استفاده از بخاري برقي فن دار خشك و در نهايت با استفاده از الك هاي با چشمه هاي متفاوت نسبت به آماده سازي جيره هاي غذايي مراحل مختلف لاروي اقدام شد. تحقيق در تانك هاي 20 ليتري پلاستيكي با 3 تكرار در هر تيمار و با 1000 عدد ميگو در هر تانك (100 عدد در هر ليتر) از مرحله پروتوزوآي 1 تا پست لارو 15 پرورش داده شدند.
موارد یافت شده: 3